کد مطلب: 118158
احمد شيرزاد در گفت‌وگو با دانا:
نبايد يک "شبه وحشت" از تکرار مجلس ششم پيش بيايد/اصلاح‌طلبان به انتخابات خيلي اميد بسته‌اند/سرمايه گذاري اصلاحات روي برخي رقباي سابق
تاریخ انتشار : 1394/02/20 11:28:54
نمایش : 1235
عضو مرکزيت حزب منحله مشارکت گفت:من اصرار دارم که نبايد در بين مجموعه حاميان اصولگرايي يک شبه وحشتي از تکرار مجلس ششم پيش بيايد. هرچند که من شخصا عضو مجلس ششم بودم و افتخار هم مي کنم.
به گزارش هفت چشمه، احمد شيرزاد نماينده دوره ششم مجلس شوراي اسلامي و از عضو مرکزيت حزب منحله مشارکت در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا درخصوص برنامه جريان اصلاح طلب براي انتخابات آتي مجلس، ضمن بيان اينکه خيلي در جريان تماس ها و لابي هاي صورت گرفته از سوي اين جريان نيست، اظهار داشت: آنطور که از اخبار برمي آيد به نظر مي رسد که جريان اصلاح طلب خيلي اميد بسته است به اين انتخابات و سعي دارد با برنامه در اين انتخابات حاضر شود. ما در لابلاي اخبار مي بينيم که صحبت ها و مذاکرات اين جريان زياد است و به هر حال تلاش شان اين است که در انتخابات آتي موفق باشند.
 
همواره يک شخص به عنوان رهبر و تعيين کننده در جريان اصلاحات وجود ندارد
 
اين نماينده سابق مجلس درباره ساز و کار جريان اصلاحات براي تعيين کانديداهاي خود و همين طور حضور يک رهبر تعيين کننده در موارد اختلافي ابراز داشت: اصلاح طلبان در بين خودشان سالهاي سال است که به يک ساز و کار تصميم گيري جمعي رسيده اند و اين طور نيست که همواره يک شخص خاصي به عنوان رهبر و تمام کننده در اين جريان حضور داشته باشد. البته در مقاطعي ممکن است کساني که جنبه ريش سفيدي دارند همه را دور هم جمع کنند و به يک تصميم برسند.
 
وي افزود: در واقع مکانيسم تصميم گيري در اين جريان به اين ترتيب نيست که از بالا به پايين باشد. اصلاح طلبان در همين زمينه شوراي هماهنگي اصلاحات و شوراي مشاورين آقاي خاتمي را دارند و همين طور مجموعه هاي ديگري نيز هستند که در ساز و کار هاي تصميم سازي مؤثرند. در شهرستان ها نيز از ديرباز معمولا خود احزاب و گروه هاي اصلاح طلب توانسته اند در فرايندهاي تصميم سازي اثرگذار باشند. موضوعي که در انتخابات رياست جمهوري در سال 92 نيز شاهد آن بوديم.
 
تمرکز ويژه اصلاح طلبان بر روي شهرستان ها؛ تهران 30 نماينده بيشتر ندارد
 
شيرزاد درمورد حضور چهره هاي جديد از طيف هاي مختلف جريان اصلاح طلب در ليستهاي انتخاباتي اذعان داشت: من فکر کنم که از هر دو طيف هاشمي و خاتمي تلاش براي حضور در ليست انتخاباتي صورت خواهد گرفت. چهره هاي جديد و صاحب صلاحيت زيادي در جريان هاي اصلاح طلب هستند و مي توان از اين افراد استفاده کرد؛ البته بايد اين را هم در نظر داشت که فراگيري ازهمه طيف هاي اصلاح طلب بايد صورت بگيرد و به نوعي عمل شود که چهره هايي که در مجلس حاضر مي شوند بتوانند يک نمايندگي از تمام طيف هاي اين جريان داشته باشند.
 
وي ادامه داد: بيشتر فعاليت هاي اصلاح طلبان در مراکز استان ها و شهرستان ها صورت مي گيرد و اين موضوعي است که مدت  زمان زيادي از شروع آن مي گذرد. معمولا در شهرستان ها افراد گرد هم مي آيند و چهره ها همديگر را خوب مي شناسند. حتي گروه هاي ريش سفيدي در سطح شهرستان ها فعال هستند، البته اين به اين معني نيست که هميشه موفق هستند و مي توانند به يک وحدت نظر برسند؛ ولي اميد هست که در خود شهرستان ها، مجموعه دوستاني که حامي دولت و حامي جريان اصلاحات هستند، بتوانند به يک وحدت نظر خوبي برسند و کانديداي خود را معرفي کنند.
 
اين نماينده اسبق مجلس همچنين گفت: اين فرايند بيش از آنکه بخواهد در مرکز شکل بگيرد در حوزه هاي شهرستان هاست که اهميت دارد. مرکز بيشتر براي شهر تهران مهم است، درحالي که شهر تهران نهايتا 30 نماينده از مجموع 290 نماينده را شامل مي شود؛ البته تهران اهميت دارد اما همه مسأله نيست. وحدت نظري که در مرکز صورت مي گيرد در شهرستان ها مهم است ولي حدود 70، 80 درصد مسأله در خود شهرستان ها رقم خواهد خورد.
 
نبايد انتظار شکل گيري مجلسي همچون مجلس ششم را داشت
 
عضو شوراي مرکزي جبهه مشارکت درخصوص احتمال شکل گيري مجلسي شبيه مجلس ششم خاطرنشان کرد: هر دوره تاريخي رنگ و بوي خاص خودش را دارد. نبايد انتظار داشته باشيم مجلسي شکل بگيرد که در حال و هواي مجلس ششم باشد. اقتضائات اين زمان، چهره هايي که روي کار مي آيند و شعارهايي که مطرح مي کنند با دوران مجلس ششم فرق مي کند و نمي توانند لزوما شبيه مجلس ششم باشند.
 
وي اضافه کرد: درمورد خطوط کلي تلاش اين است که اصول اساسي جريان اصلاحات مبني بر ضرورت حرکت به سمت جامعه پيشرفته و مدني، در عين حفظ نظم اجتماعي و تغييرات در چارچوب قانون حفظ شود. اين جزء اصلي ترين پايه هاي تفکر اصلاح طلبان است و من فکر مي کنم خيلي ها با اين تفکر موافق باشند و در همين راستا شخصيت هايي که قبلا به طور سنتي با جريان اصول گرايي بودند، اکنون مي توانند با اين جريان همراهي کنند.
 
شيرزاد همچنين اذعان داشت: طبيعتا ممکن است که رنگ و آب مجلس آتي همچون مجلي ششم نباشد. به طور کلي من اصرار دارم که نبايد در بين مجموعه حاميان اصولگرايي يک شبه وحشتي از تکرار مجلس ششم پيش بيايد. هرچند که من شخصا عضو مجلس ششم بودم و افتخار هم مي کنم؛ ولي فکر مي کنم که اقتضائات زماني باهم تفاوت دارند و نبايد اين تصورات به وجود بيايد که شبيه همان داستان هاي مجلس ششم پيش خواهد آمد.
 
ناطق نوري، علي مطهري و خيلي از چهره هاي اصول گرا در شهرستان ها جذب خواهند شد
 
احمد شيرزاد در پاسخ به اين سؤال که «آيا برنامه اي براي جذب چهره هاي اصول گرايي به طيف اصلاح طلب وجود دارد؟» تأکيد کرد: بله طبيعتا اين احتمال وجود دارد و دور از ذهن نيست که بسياري از کساني که سابقا رقيب ما در جريان اصولگرا بودند الان بتوانند بهتر کنار ما کار کنند و ما هم بتوانيم در خدمت شان باشيم.
 
وي ادامه داد: آقايان ناطق نوري و علي مطهري (البته هنوز ما در بسياري از حوزه هاي فرهنگي با ايشان اختلاف نظر داريم ولي سياست به اين معنا است که در جاهايي که مي شود همکاري داشت اگر بخش عمده اي تفاهم وجود دارد، همکاري کنيم) شخصيت هايي هستند که امکان حضورشان در جريان اصلاح طلبي وجود دارد. همچنين خيلي از چهره هاي شهرستاني که از شهرت ملي برخوردار نيستند و ما اسم شان را در روزنامه ها نديده ايم (مثلا چهره هايي که جزء مديران اصولگرا بوده اند ولي مورد بي مهري قرار گرفتند) ولي داراي وجاهت مثبتي در شهر و استان شان هستند مي شود روي شان سرمايه گذاري کرد و با آنها به توافق رسيد. من فکر مي کنم مهمترين مسأله براي ما اين است که به نيروهاي خود در شهرستان ها باور داشته باشيم و اين خوشبختانه در بين اصلاح طلبان جا افتاده است.
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg